Feel the fear and do it anyway – Susan Jeffers

”Hoe je leert omgaan met angst, een super goed boekje. De angst gaat nooit weg, iedereen heeft het en de enige manier om er mee te dealen is om het aan te gaan. De periode tót de angst is het meest vervelende, daarna ontvang je een cadeautje.”

>> bestel hier

 

 

 

De 7 geheimen van de schildpad – Alioschja Long en Ronald Scheppe

”Geen kinderboek ; ) Het laat zien hoe een schildpad iedere keer weer een wedstrijd wint van een haas. De les die ik eruit heb gehaald, is dat langzaamheid heel vaak beter werkt dan snelheid.”

>> bestel hier

 

Godinnen in elke vrouw – Jean Shinoda Bolen

”Mooi om jezelf te leren herkennen in de Griekse mythologie. En hoe je dat kan toepassen in de huidige realiteit.”

>> Bestel hier

 

Intimiteit – Paul Verhaeghe

”We zijn verplicht om te moeten genieten, maar je maakt deel uit van een sociaal biologisch maatschappelijk netwerk. Je wordt beïnvloed, maar jij hebt de keuze hoe je daar mee om gaat.”

>> Bestel hier

 

Skin in the game – Nassim Nicholas Taleb

”Een gaaf boek om te lezen. Iedere keuze heeft een prijs en heel vaak willen we opzoek naar de beste keuze. Maar soms is het veel waardevoller om het om te draaien: welke prijs wil ik eigenlijk betalen?”

>> Bestel hier

 

Het boek van de vreugde – Dalai Lama en Desmond Tutu

”In 8 pijlers wordt je meegenomen naar een mooier, plezieriger, vreugdevoller leven. Sinds ik dit heb toegepast heeft het mijn leven absoluut positief veranderd.”

>> Bestel hier

 

Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

”Wat dit boek mij vooral heeft laten zien is dat het heel waardevol is om bang te zijn je relatie te verliezen, want dat dat maakt dat je iedere dag weer bereid bent om er keihard voor te vechten.”

>> Bestel hier

 

 

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

”Wat ik hieruit geleerd heb, is dat we heel veel doen omdat we het zo aangeleerd hebben gekregen en omdat iedereen het zo doet. Maar jij kan echt je eigen wereld maken, buiten je eigen redelijkheid.”

>> Bestel hier

 

Ho’oponopono – Luc Bodin

”Het spijt me, vergeef me, dankjewel en ik hou van je. Deze zin krijgt nog meer betekenis na het lezen van dit boekje. Wat het mij heeft gebracht, is meer mildheid en zelfliefde.”

>> Bestel hier

 

Het leven liefhebben door acceptatie – Tara Brach

”Het boek liet me zien dat alles wat er in ons leven gebeurd waarin we weerstand ervaren (of boosheid, frustratie), dat bijna altijd voortkomt vanuit het feit dat er iets in ons leven niet willen ervaren of accepteren.”

>> Bestel hier

 

Huh?! De techniek van het omdenken – Berthold Gunster

”Wat je is aangedaan is niet te veranderen, wat je er mee kan doen is een rode draad in dit boek. Ik pak het er zelf nog wel eens bij wanneer ik vastloop in mijn leven. Het helpt me dan het 180 graden te draaien, op een manier die buiten m’n redelijkheid ligt maar mijn leven weer vlot weet te trekken.”

>> Bestel hier

 

Think and grow rich – Napoleon Hill

”Een boek dat laat zien hoe waardevol het is om een heel duidelijk verlangen, doel, en richting te hebben. De manier waarop jij kijkt, denkt, doet en voelt heeft een enorme invloed op het behalen van jouw resultaten en het realiseren van je verlangens.

>> Bestel hier

 Vier vragen die je leven veranderen – Byron Katie

”Vier vragen die je leven veranderen. Ik kan heel kort zijn; bij mij heeft het dat gedaan 😉 Het laat je zien hoe je kan omgaan met je belemmerende overtuigingen. Hoe je ze zo kan keren dat ze weer vóór je gaan werken, in plaats van tegen je.”

>> Bestel hierSoul without shame – Byron Katie

”Een boek over de innerlijke rechter, je innerlijke criticus, wie kent hem niet? Het vingertje dat op je schouder tikt en zegt hoe je het allemaal wel of niet moet doen. Dit boek laat je zien dat niet alles waar is wat daar in je bovenkamer verteld wordt, maar wel heel waardevol.”

>> Bestel hierHelweek – Erik Bertrand Larssen

”Een boek over 7 dagen die je leven veranderen en met dierbare herinneringen voor mij. Ik heb de week destijds gedaan met mijn vrouw Simone; heel vroeg op, vroeg naar bed en van donderdag op vrijdag trek je de hele nacht door waarna je op vrijdag gewoon weer verder gaat. Het heeft mij geleerd hoe waardevol het is om doelen te stellen en dat je tot veel meer in staat bent dan dat je eigenlijk zou denken.”

>> Bestel hier

 

 Miracle morning – Hal Elrod

”Hoe start je op een mooie en ook wel gestructureerde wijze je dag?
Hij werkt met acroniem ‘savers’;
S van stilte
A van affirmatie
V van visualisatie
E van exercise (sport)
R van read (lezen)
S van schrijven.
Dat kan je in 6 minuten doen, maar ook in een uur als je dat wilt.”

>> Bestel hier

 

Van klacht naar kans  – Juriaan Galavazi

”Je lijf is slimmer dan je hoofd. De richtingaanwijzer die jou precies vertelt welke kant je op wil. Daar waar we met het hoofd geen “nee” zeggen, gaat ons lichaam het voor ons doen. Is er iets in jouw leven dat om aandacht vraagt zodat je jouw kwaliteit van leven kan gaan verbeteren? Met de zelfbegeleidingsopdrachten in dit boek leer je hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan en daarmee je leven een positieve wending kan geven.”

>> Bestel hier