KLACHT ALS KANS

Je lijf is de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die jou precies vertelt waar je heen moet.
Wat is de rol van jouw gedachten en gevoelens bij het ontstaan van fysieke klachten…?

Waardevolle informatie

Daar waar we met het hoofd geen “nee” meer kunnen zeggen, zal het lichaam het voor ons doen. Wanneer we dagelijks in patronen zitten die we eigenlijk niet meer willen, dan levert dat een continue spanning op. Als we dat steeds opzij blijven duwen met ons hoofd en er op die manier geen uiting aan geven, dan kan de spanning nog maar één kant op: naar binnen. Het lijf zal dan reageren, vaak met klachten als gevolg: moeheid, hoofdpijn, benauwdheid, hartkloppingen, slecht slapen, pijnklachten in spieren en gewrichten, huidproblemen… “Wat zou de klacht jou kunnen vertellen?” is dan een waardevolle vraag. Met andere woorden: waar zeg je nog steeds “ja”, terwijl je eigenlijk “nee” zou moeten zeggen? Het is een opening van de poort naar herstel.

Controle terug over jouw leven
Ik begeleid je om jouw fysieke of mentale klachten te gaan gebruiken als insteek om jouw kwaliteit van leven te verbeteren. En daarmee jouw klacht positief te beïnvloeden. Vaak worden de klachten aanzienlijk minder of verdwijnen ze helemaal. Maar ook als de klacht blijft, zal je in staat zijn om met jouw klacht weer controle over je leven te krijgen in plaats van dat jouw klacht je leven negatief blijft beïnvloeden.

SpreekUUR
Gedurende een uur kijken we vanuit meerdere invalshoeken naar jouw vraag. Zowel regulier als meer holistisch. Het komt regelmatig voor dat alleen dit spreekUUR al direct nieuwe inzichten geeft waarmee je verder kunt.
Kosten op aanvraag.

 

Lichamelijke klachten benader ik vanuit 5 invalshoeken:

 

Aan de hand van een gesprek, lichamelijk onderzoek of echografie kijken we wat de beste weg naar herstel is. Dat kan een aanvullend onderzoek zijn of een directe verwijzing naar een specialist.
Wat betekent de klacht voor u in uw dagelijks leven, werk en nachtrust. Maar ook voor uw omgeving. Met deze informatie kunnen we kijken wat de impact van uw klacht is op uw functioneren.
Goede voeding draagt bij aan een sneller herstel. Welke bouwstoffen mis je in jouw voedingspatroon? Welke voedingsmiddelen gebruik je die een negatieve invloed op je kunnen hebben? Hoe kan je dit aanpassen of eventueel aanvullen? Door een breed netwerk zijn er meerdere mogelijkheden om je hierin te begeleiden.
Klachten kunnen invloed hebben op uw bewegingspatroon. Omdat beweging belangrijk is voor het herstel van vrijwel alle aandoeningen, bekijk ik zorgvuldig hoe we u (weer) in beweging kunnen brengen.
Ik vind het belangrijk ook naar onderliggende oorzaken te kijken. Het zou namelijk goed kunnen dat de klacht slechts een symptoom is van iets dat eronder ligt. Mogelijk is er sprake van spanning door werk of privé en ontstaat daardoor een klacht.

Last van langdurige fysieke en mentale klachten? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Contact