Leiderschap betekent ook om support te vragen

Dat een topsporter dagelijks tijd, aandacht en energie steekt in het verbeteren van zijn of haar vaardigheden, daar kijken we niet raar van op. Ook niet dat die ervoor kiest om zich te laten coachen en begeleiden.

Maar wanneer het op onszelf aankomt dan gelden er opeens hele andere wetten. Dan vinden we dat we het al moeten kunnen of wanneer we iets voor een tweede keer horen zeggen we: “Ja, maar dat wist ik al. Dat heb ik al een keer gehoord…”. Ten eerste stond je toen op een hele andere plek in je leven dan waar je nu staat en daarnaast ontneem je jezelf op die manier de mogelijkheid om nog meer te leren, te groeien en te ontwikkelen.

Nieuwsgierig

Ik kies ervoor om mezelf regelmatig te laten begeleiden door anderen. Twee keer per jaar iets te doen wat onbekend of buiten mijn comfortzone ligt. Dagelijks tijd te investeren en aandacht te geven aan mezelf. Om nog meer te weten te komen over wie ik ben. Daarin de mooie dingen te ontdekken, maar vooral ook mijn eigen lastigheden aan te gaan.
Iemand die leiderschap heeft over zijn of haar eigen leven, die heeft dat niet verkregen omdat die alles al wist. Die persoon is op die plek uitgekomen door juist te beseffen dat ie heel veel nog niet wist en daar nieuwsgierig naar was.
Die persoon is niet alleen maar op jacht naar succes, zekerheid en geluk. Nee, die is bereid om onzekerheid en verdriet aan te kijken en beseft dat het ook waardevol is wanneer dingen mislukken.

Leren, groeien en ontwikkelen

Die persoon brengt geen vreugde, vrijheid en voldoening in zijn leven doordat ie het allemaal al een keer ervaren heeft. Nee, die kiest ervoor om zich steeds weer opnieuw te laten begeleiden. Zodat die kan leren, groeien en ontwikkelen. Wil jij meer of minder in contactkomen met wie jij bent? Ben je dan bereid om daar tijd, aandacht en energie in te investeren? Om jezelf te laten begeleiden, zodat je via die weg jouw kostbaarheid volledig tot expressie kunt laten komen?

You may also like