Paragliden

Na twee dagen oefenen sta ik nu op 600m hoogte. M’n hart klopt in m’n keel, dit is spannend. Ik trek het scherm op, loop naar voren en een paar passen later vlieg ik. Dit is dus hoe vrijheid voelt…

 

Een week waarin vrijheid en overgave centraal staan. Je kán het niet controleren: de weersomstandigheden, de wind. Het hele proces van leren vliegen: er zullen momenten zijn waarin je weerstand zult ervaren. Hoe leer je jezelf daarin te begeleiden? Ook zal je ontdekken waar je wel invloed kan uitoefenen. Duidelijk zijn, daadkracht, richting geven. En daarna weer loslaten. Paragliden leert je belangrijke lessen van het leven; richting bepalen, visualiseren, bijsturen, overgave en vertrouwen.

Het is ook mogelijk om alleen tandemvluchten te maken.

 

Naast het paragliden in een prachtige omgeving is er veel tijd voor individuele coaching. In de ochtend en avond is er een groepscoaching. Er zijn geen verplichtingen en geen verwachtingen. Met ook ruimte voor rust, reflectie en eigen indeling van je tijd. Om je volledig op jezelf te kunnen focussen schakelen we de mobiele telefoon uit.

Avontuur – Vrijheid – Reflectie – Rust – Prachtige omgeving – Coaching – Digitale detox

 

Paragliden Slovenie juni 2020

 13 t/m 20 juni 2019

Locatie : Slovenië
Aantal personen : 4- 6
Coach : Remco Boffen en Juriaan Galavazi
Kosten: Op aanvraag.
De coachingsweek Paragliden is inclusief zelfstandig leren paragliden, materiaal, transfers naar start- en landingsplek, transfer van en naar vliegveld Venetië, 7 overnachtingen, halfpension en 7 dagen intensieve persoonlijke coaching. Exclusief vlucht en overige consumpties.

Aanmelden

Paragliden (Vervolg) Malaga najaar 2020

najaar 2020

Locatie : Malaga
Aantal personen : 4-6
Coaches : Remco Boffen en Juriaan Galavazi
Kosten: Op aanvraag.
Deze coachingsweek is voor meer gevorderde vliegers of die de eerste week reeds ervaren hebben. Incl materiaal, transfers naar start- en landingsplek, transfer van en naar vliegveld Malaga, 7 overnachtingen, halfpension en 7 dagen intensieve persoonlijke coaching. Exclusief vlucht en overige consumpties.

Aanmelden

Video Malaga 2018

Fragment reisverslag deelnemer Dirk – Malaga 2018

Daar sta je dan, boven op een berg in Zuid Spanje. Je gaat iets doen wat alles wat je in je leven hebt gedaan gaat overtreffen. De combinatie van angst en nieuwsgierigheid brengen je in een orkaan van gedachten. Waarom doe ik dit? Is dit nou echt nodig om een stap te maken?

Je weet dat je niet hoeft, je kan en mag gewoon veilig op de grond blijven, maar uiteindelijk overwint de nieuwsgierigheid het van de angst. Volledige overgave in het moment, je begint te lopen, het scherm komt omhoog, je rent en rent en ineens voel je geen grond meer onder je. Je vliegt. Een vreugde kreet die door de hele vallei galmt, een beetje onwennig gevoel, vreemd maar o zo fijn. En dan hoor je door de porto ‘Zo, ga eerst maar eens even genieten’. Je kijkt om je heen, onder je zie je kleine autootjes rijden en in de verte zie je oneindigheid , je voelt de wind suizen en bent een met de natuur in volledige vrijheid. Fly like an eagle. Het voelt vreemd, onwennig, spannend, maar de trotsheid neemt het over. Tranen van geluk. De spanning vloeit weg en tijdens het oefenen van bochtjes krijg je het gevoel te pakken. Dat machtige scherm boven je doet wat je wilt en brengt je na een kleine 10 minuten weer boven de landingsplek. Via de porto krijg ik de instructies die mij veilig aan de grond brengen en ineens heb ik weer grond onder mijn voeten. De ontlading is enorm. Ik schreeuw het uit. Wat was dit gaaf!

Elke volgende vlucht die week was anders, tussen de bergen uitkijkend op Granada, landen op het strand. Het was een zeer intensieve week met daarnaast ook 1 op 1 coaching, heerlijk gezond eten en de telefoon een week uit. Een lach en een traan in een week waar je veel over jezelf te weten komt. Terugkijkend in de geschiedenis en een blik op de toekomst.

Het is een absolute aanrader voor iedereen die alle puzzelstukjes van zichzelf op de juiste plek wil krijgen. Wanneer je moeite hebt met de controle loslaten en angsten wilt overwinnen. Het was voor mij enorm grensverleggend en heeft een plek in het geheugen opgeleverd waaraan ik altijd kan terugdenken als ik het even lastig heb. Ik heb het ooit gedaan, dus weet nu zeker dat ik het kan… Het was mijn allermooiste ervaring ooit. >>Lees hier het gehele reisverslag van Dirk