Daar waar je met je hoofd geen ‘nee’ meer kan zeggen, gaat je lichaam het voor je doen. Wat mag jij veranderen in jouw leven, zodat het weer goed en kloppend voelt voor jou?

 

Een vol hoofd, mentale of fysieke klachten. Je wil het niet voelen en dus ga je er van weg. In deze maatschappij makkelijker dan ooit met alle mogelijkheden en verleidingen. Werk, fastfood, Netflix. Je voelt aan alles dat er iets niet klopt en toch ga je maar door.

Je hebt plaats genomen in de wachtkamer van je eigen leven.

In plaats van te focussen op symptoombestrijding, is het tijd om eens echt goed naar de onderliggende oorzaak te kijken.

Als jij wilt leren hoe jij weer zelf leiding kan pakken over jouw fysieke en mentale gezondheid, dan is dit het moment. In de online cursus Van Klacht naar Kans krijg je handvatten om de ongemakken in jouw leven zodanig te keren dat ze weer vóór in plaats van tegen je gaan werken.

Zodat je via die weg waarden als gezondheid, vrijheid, vertrouwen en voldoening in jouw leven kan gaan realiseren.

 

 

Menno Kole

Menno Kole

Sportredacteur

"Juriaan is een meester in het geven van handvatten om zelf weer aan het roer van je eigen leven te komen staan."

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Een andere visie

Ervaar je een vorm van weerstand in je leven? Ben je moe of zelfs opgebrand en vind je het spannend om grenzen aan te geven? Heb je last van somberheid, kun je soms prikkelbaar zijn? Voel je je minder fit dan je zou willen of heb je langere tijd sluimerende fysieke klachten? Dan werken medicijnen waarschijnlijk slechts tijdelijk en zijn deze klachten vaak symptomen van iets anders.

Voor een betere behandeling heb je een andere visie nodig. Een visie waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren, en waarbij je ongemak en pijn leert dragen. In deze cursus leer je hoe je dat doet, wat daarbij komt kijken en waarom dit je leven verandert.

Via vijf pijlers (voeding, beweging, bewustwording, feiten en emoties) kijken we breed naar jouw fysieke en mentale gezondheid. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze cursus ga je ontdekken hoe jij je op beide vlakken weer echt fit kan voelen en zal je ervaren dat je zelf een enorme invloed op jouw welbevinden hebt.

Juriaan Galavazi

Juriaan Galavazi

Arts | Coach | Auteur

"Jouw lijf is de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die jou feilloos vertelt welke kant je op mag gaan."

Van klacht naar kans

Verbeter je leven door naar je lijf te luisteren

 

  • Waarom de strategie die iedereen al jaren toepast niet werkt
  • Waarom diëten averechts werkt en trainingsschema’s falen​
  • Een breed en compleet beeld op jouw gezondheid
  • Hoe je met één vraag je leven drastisch kan veranderen​
  • Hoe je de verbinding tussen jou en jezelf naar een ander niveau kunt brengen

 

Anouk Smulders

Anouk Smulders

Presentatrice

“Ik ben echt totaal fan. Ik heb eerst een aantal sessies bij Juriaan gedaan. Ik vind zelfontwikkeling echt een feestje en leer er ongelooflijk veel van."

 

Vijf modules naar optimale fysieke én mentale gezondheid

 

Videoles

Videoles

Met video’s begeleidt Dokter Juriaan jou om meer inzicht in jouw fysieke en/of mentale klacht(en) te krijgen.

Audiofragmenten

Audiofragmenten

Luister naar de audiofragmenten met het werkboek erbij om het beste uit deze cursus te halen.

Handig werkboek

Handig werkboek

Bij deze cursus ontvang je een handig werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten.

DIT WIL IK

Module 1: Je lijf als perfecte thermometer

Wat heeft jouw lijf jou te vertellen?

Verbeter jouw leven door naar je lijf te luisteren. Daar waar je met je hoofd geen ‘nee’ zegt, gaat je lichaam het voor je doen. Wat mag jij veranderen in jouw leven, zodat het weer goed en kloppend voelt voor jou?

Module 2: Feiten

Waar heb je nu eigenlijk mee te maken?

In deze module gaat het over de praktische en feitelijke informatie omtrent jouw fysieke of mentale klacht. Sinds wanneer en hoe is het ontstaan? Wat heb je er tot nu toe aan gedaan: wie heb je om hulp gevraagd en wat is het effect hiervan geweest. Kortom welke informatie heb je en wat ontbreekt er nog.

Module 3: Voeding

Voeden of afleiding?

In deze module neem ik je mee om naar jouw voeding te kijken vanuit nieuwsgierigheid. Wanneer en waarom eet je eigenlijk? Maar al te vaak eten we vanuit een gewoonte of gebruiken we voeding om een ander ongemak te compenseren of te vermijden: ongemakkelijke gevoelens als pijn, verdriet, verveling… Met andere woorden: is het voeden of afleiding?

Module 4: Beweging

Een combinatie van kracht, lenigheid en coördinatie

Inmiddels weten de meeste mensen wel dat bewegen goed is. Maar wat moet je dan gaan doen? Cardio, krachttraining? Hoe vaak in de week? Hoelang? Allemaal misschien voor de hand liggende vragen, maar in de praktijk nog lastig te beantwoorden. Deze module neemt je mee om deze vragen te onderzoeken en te ontdekken wat goed en kloppend voelt voor jou.

Module 5: Emoties

De impact van emoties op jouw leven

Deze module gaat over de emotionele impact van jouw klacht. In hoeverre heeft jouw mentale of fysieke klacht invloed op jouw leven?

Voorbeelden van fysieke of mentale klachten:

 

Stress
Moeheid
Somberheid
Overgewicht
Pijn

 

Hoge ademhaling
Prikkelbaar zijn
Piekeren
Gejaagd gevoel
Hartkloppingen

 

Blessures
Slapeloosheid
Oorsuizen
Angstklachten
Burn-out

Met de complete én compacte cursus pak jij leiderschap terug over jouw gezondheid

Bonus 1
 • E-BOOK: 10 stappen op weg naar Zelfvertrouwen, Zelfrespect en Zelfwaardering. Deze weg, daar heb jij zelf 100% procent invloed op. Hij ligt voor je voeten, klaar om bewandeld te worden.
Bonus 2
 • Geleide meditaties: 3 meditaties (door Juriaan Galavazi) om via jouw lijf in contact te komen met jouw kostbaarheid. Waar en wanneer je maar wilt te beluisteren via de PC of via de app op je telefoon.
Bonus 3
 • Twee hoofdstukken uit Zielsgelukkig = Kerngezond: 7 spirituele wetten voor gezondheid door drs. Richard de Leth. Twee van de zeven wetten krijg jij cadeau! Wet 1: volg je innerlijk vuur en wet 2: tem je oerbrein

Ja, dit wil ik!

Maximale inzet op zelfzorg

Jezelf, je gezondheid tot topprioriteit maken

Wie de cijfers bekijkt wordt met z’n neus op de feiten gedrukt. Verreweg het grootste deel van de mensen die de afgelopen 1,5 jaar in het ziekenhuis terecht kwamen, hadden een onderliggende chronische aandoening als obesitas, suikerziekte of hart- en vaatziekten. Conclusie: jouw gezondheid doet er toe.

De natuur heeft echt lak aan hoe jij je voelt of in welke auto je rijdt. Al evenmin aan al je argumenten waarom je geen tijd hebt om te bewegen, gezond te eten of te stoppen met roken. Dit gedrag is dodelijk wanneer het er echt op aan komt. Dus is het van belang vandaag nog de keuze om jezelf, je gezondheid en je leefstijl tot topprioriteit te maken.

Is dat spannend? Ja. Waarom? Omdat wanneer jij beter voor jezelf gaat zorgen dat effect gaat hebben op je omgeving.

Wanneer jij “nee” gaat zeggen, waar je vroeger altijd “ja” zei, dan gaat je omgeving daar waarschijnlijk iets van vinden. En jijzelf ook met al jouw (aangeleerde) oordelen en overtuigingen. Als dat je toch éérst je werk hebt af te maken of het huis moet opruimen vóórdat je tijd en aandacht aan jezelf mag geven. Goed voor jezelf zorgen kan zo spannend zijn dat je het ongemak uit de weg gaat met reflexen als onderdrukking, afleiding en compensatie. Lees: hard werken, “slechte” voeding en voldoen aan de verplichtingen opgelegd door anderen en jezelf.

Jouw lijf is de perfecte thermometer: daar waar je met je kop geen “nee” meer kan zeggen, daar gaat je lichaam het voor je doen.

Of het nou gaat om overgewicht, suikerziekte of een depressie; jouw lijf vertelt je exact wanneer er iets niet klopt in jouw leven en wat je daar hebt te veranderen. Mits je bereid bent om te luisteren, ook wanneer dat lastig, pijnlijk of ongemakkelijk is.

Waarom de strategie van pushen, volhouden en doorzetten niet werkt

En natuurlijk weet ook jij allang dat goede voeding en meer bewegen goed voor je is. Een route die maar al te vaak resulteert in pushen, volhouden en doorzetten en daarmee het zoveelste item op je toch al lange to-do-list wordt. Als deze strategie na zoveel jaren nog steeds niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd (overgewicht neemt alleen maar toe), zou je dan kunnen zeggen dat deze strategie niet werkt? En met de intentie is niets mis. De praktische uitkomst is echter dat het op de lange termijn simpelweg gedoemd is om te mislukken.

Het gaat erom dat je leert omgaan met het ongemak bij verleidingen. Het moment dat je werk aan je trekt en het schuldgevoel zó lastig is, dat je er toch maar weer voor kiest om niet naar de sportschool toe te gaan. Het moment dat “nee” zeggen tegen dat stuk chocola, het glas wijn of die sigaret zoveel onrust geeft, dat de snelste uitweg is om er dan toch maar weer aan toe te geven.

De huidige wereld biedt met al haar comfort een overvloed aan afleidingen. En dus heb je jezelf te leren begeleiden op die plekken waar het lastig, pijnlijk en onrustig wordt. Zodat je kan gaan onderzoeken wat je lijf je daar eigenlijk wil vertellen. Wat is echt goed en kloppend voor jou? Wat draagt daadwerkelijk bij aan de relatie tussen jou en jezelf? Dan worden waarden als gezondheid, bewegen en goede voeding een automatische bijwerking daarvan.

Er is er maar één die maximale invloed heeft op jouw gezondheid en hoe jij goed voor jezelf kan zorgen. En dus heb je jezelf op de allereerste plek te leren zetten. Waarom? Omdat je het waard bent.

Charlotte Labee

Charlotte Labee

Brain Balance Expert

"Hoe je gevoel met je kop en je lijf weer geconnect kunnen worden daar hadden we vandaag DE nummer 1 expert van Nederland, Dokter Juriaan, om ons als team daarin te coachen, want oh ja ook wij van Brain Balance rennen onszelf weleens voorbij."

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Voor iedereen die wel eens in min of meerderde mate mentale en/of fysieke klachten ervaart en graag de onderliggende oorzaken wil onderzoeken en aanpakken. Dit is geen quick fix. Het vraagt om tijd, toewijding en nieuwsgierigheid om je leven te veranderen. Dat ga je alleen doen als je zeker bent dat je aan verandering toe bent. Wanneer je de bereidheid hebt om keuzes te maken die goed en kloppend zijn voor JOU.
Wat is de inhoud van de cursus?
De online cursus heeft 5 modules (Je lijf als thermometer / Feiten / Voeding / Beweging / Emoties). Juriaan begeleidt je via deze 5 modules aan de hand van een reeks video’s en audiofragmenten. Bij iedere module ontvang je een werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten.

Je leert jouw lijf kennen als iets dat niet bedoeld is om tegen, maar juist om vóór je te werken. Blijf je jouw mentale of fysieke pijn of klachten onderdrukken, verdoven of negeren, dan voer je daar een eindeloze strijd die je vroeg of laat hoe dan ook gaat verliezen.

Na het doorlopen van deze modules heb je helderheid in hetgeen jou nu nog belemmert. En kun je daadwerkelijk gaan realiseren wat goed en kloppend is voor jou. Zodat je weer leiderschap krijgt over jouw welzijn. Dat gaat meer gezondheid, plezier en voldoening in jouw leven brengen.

Hoe gaat de cursus in zijn werk?
Na inschrijving kun je direct van start of je kunt op een later moment inloggen. Iedere module bestaat uit een video, audio en werkboek met zelfbegeleidingsopdrachten. In totaal zijn er 5 modules. Je kunt de modules volgen op ieder gewenst moment en op jouw eigen tempo, zowel op jouw PC tablet, als op je mobile telefoon (via een app). Ook de bonussen ontvang je direct bij jouw leeromgeving.
Moet ik de cursus direct na inschrijving volgen? Hoe lang blijft deze beschikbaar?
Nee, je kunt de cursus ieder moment volgen. Met jouw inloggegevens kun je starten wanneer je wilt. De cursus blijft minimaal twee jaar voor jou beschikbaar.
Ik heb last van een blessure of beperking, is module 4 over beweging ook voor mij toepasbaar?
Ja, ook bij beperkingen of een tijdelijke blessure is het mogelijk om op een andere manier naar je beweegpatroon te kijken en daar veranderingen in aan te brengen.
Hoe kan ik aandeelhouderschap over mijn mentale en fysieke gezondheid weer terugpakken via een online cursus?
In deze cursus ga ik je niet als dokter voorschrijven hoe jij je leven moet leven. De cursus begeleidt je stap voor stap zodat jij zelf kan onderzoeken en ontdekken wat goed is voor jou.
Niet het zoveelste dieetadvies, maar voelen wat voedend is voor jou.
Niet het zoveelste trainingsschema, maar ontdekken hoe jij succesvol door het leven heen kunt bewegen.
Niet de zoveelste wonderpil, maar ervaren hoe jij jouw lijf als thermometer kunt gebruiken.
Jouw lijf, jouw lichaam: de richtingaanwijzer die je feilloos vertelt welke kant je op mag gaan. Mits je bereid bent om te luisteren.

 

Over Juriaan Galavazi (47)

Dokter Juriaan

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als arts en coach bij Dokter Juriaan begeleid ik mensen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen. Middels diverse coachingsprogramma’s laat ik mensen ervaren dat ze zelf een enorme invloed op hun welbevinden hebben.

Als ik één ding de afgelopen vijftien jaar heb mogen ervaren in mijn werk als huisarts is het wel dat stress en een hoofd vol gedachten uiteindelijk ziekmakend kunnen zijn en zorgen voor klachten zoals chronische vermoeidheid, somberheid, slaapproblemen, blessures, hartkloppingen of buikklachten. Daar waar je met je kop geen nee meer kunt zeggen, gaat je lichaam het voor je doen. Ik zie Dokter Juriaan als mijn missie om mensen te begeleiden om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Met zorg en aandacht.

 

 

 

Peter Streefkerk

Peter Streefkerk

Inkoopadviseur

“Juriaan is open, eerlijk, confronterend, respectvol en duidelijk. "

Blijf niet zitten in de wachtkamer van je eigen leven

Ga van klacht naar kans. Jouw gezondheid. Jouw leven.

115,-