Van klacht naar kans

Dokter Juriaan

Je hebt als arts een waardevolle rol. Je voegt waarde toe aan het leven en de gezondheid van anderen. Dat doe je op de best mogelijke manier. Met al je passie, je kennis en je kunde.

En tegelijkertijd is er de spagaat tussen tijdgebrek, tijd willen nemen en goede zorg willen verlenen. De hoge werkdruk, lange dagen, administratieve rompslomp en het geleur om je patiënt op de juiste zorgplek te krijgen, zorgen ervoor dat je regelmatig over je eigen grenzen gaat en niet de zorg kunt leveren zoals je dat het liefste zou willen. Het heeft effect op hoe je je voelt, op je relaties en op je eigen gezondheid.

En daar zit ook meteen de oplossing:

“Jij kan de meeste waarde van jou als arts toevoegen, wanneer jij honderd procent jij kan zijn. En dus heb je jezelf op de allereerste plek te zetten. Zodat je vanuit daar ook de ander op de best mogelijke manier kan begeleiden.”

Er is een enorme behoefte aan artsen die inspireren om te leven vanuit meer zelfzorg. Die andere mensen motiveren om doelgericht te werken aan hun fysieke en mentale gesteldheid. Dokters die niet alleen vertellen wát en hóe we iets moeten doen, maar die vooral ook laten zien hoe zij dat zelf doen. Je kan een enorme inspirator zijn door zelf het levende bewijs te zijn. Doen wat je verkondigt.

 • Blijf niet langer zitten in de wachtkamer van je eigen leven. Meld je aan voor onze Mastermind voor artsen.

Mastermind voor artsen

Meer rust, plezier, vrijheid en voldoening in werk en prive

De Mastermind voor artsen stelt je in staat om waarde toe te voegen aan je eigen leven én aan het leven en de gezondheid van anderen. In een groep van 10 gelijkgestemden begeleid ik je naar groei via helderheid en praktische handvatten:

 

 • Je ontvangt de 6 belangrijkste leerpunten die ik heel graag eerder had willen weten.
 • Wat jij kunt doen om meer plezier, voldoening én financiële vrijheid te creëren in jouw werk.
 • Je krijgt zicht op wat jou belemmert om je vak uit te oefenen op een manier zoals jij dat het liefste zou willen.
 • Je kunt direct de eerste stappen zetten om jouw verlangen ook daadwerkelijk te realiseren.
 • De groep zal je inspireren, motiveren, doen groeien en ontwikkelen.
 • Je krijgt informatie en kunt vragen stellen over het Transformatie Traject

Het gaat je meer rust, plezier, vrijheid en voldoening opleveren in zowel je professionele leven als je privéleven.

Aanmelden

De Mastermind gaan we weer live op lokatie organiseren. Door de kleine groep is er veel diepgang, persoonlijk contact en ruimte voor jouw individuele situatie.Datum: donderdag 8 december 1530u – ong. 2100u (inclusief diner)Locatie: Landgoed Duin en Kruidberg in SantpoortInvestering: € 200,00 (Masterclass, incl diner)Aanmelden of vragen: vul onderstaande gegevens in en druk op “verzenden”, dan neem ik contact met je op.


  Mastermind voor artsen

   

  De kracht van een groep gelijkgestemden is dat je elkaar naar een ander niveau toe brengt. Deze mastermind voor artsen is dé sleutel tot verbinding, groei en ontwikkeling.

  Arts als coach

  De relatie met de ander gaat via de relatie tussen jou en jezelf

  “De medisch specialist stelt zich in 2025 meer dan nu, naast zijn rol als medisch behandelaar, op als coach of adviseur. Hij handelt vanuit compassie en medemenselijkheid, met een koel hoofd en een warm hart. Niet alleen naar zijn patiënten, maar ook naar zijn collega’s. Er is ruimte voor het delen van ervaringen en het geven van feedback. In teams en tussen zorgprofessionals is sprake van een cultuur waar men elkaar aanspreekt op kwaliteit, doelmatigheid en gedrag.” – bron: visiedocument Medisch specialist 2025, Federatie Medisch Specialisten

  In de huidige opleiding worden artsen nog niet voorbereid op deze rol. Naar mijn mening is het niet alleen essentieel, maar ook noodzaak dat hier meer aandacht aan besteed wordt.

  Persoonlijk leiderschap
  Zelfleiderschap betekent ook om support vragen. Net als dat iedere topsporter een coach heeft, is het ook als arts waardevol om jezelf te laten begeleiden. Het stelt je in staat om het maximale uit jezelf te halen. Niet omdat het móet, maar omdat je het waard bent. Door jezelf beter te leren kennen en te begeleiden ben je een inspirerend voorbeeld voor je patiënten en daarmee het grootste cadeau voor de wereld om je heen. Je levert daarmee niet alleen een waardevolle bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van de mensen die je begeleidt, maar ook aan je eigen leven als arts én als mens.

  Arts als coach
  In mijn werkwijze versterken zowel de rol van arts, als coach elkaar. Je maakt als arts de patiënt aandeelhouder van zijn of haar klacht. Je zorgt dat je boven water krijgt wat de pijn is van het huidige gedrag en wat het diepe verlangen is wat daaronder ligt. Dat kan je heel snel helder krijgen, mits je de relatie met jezelf goed op poten hebt. Voor je het weet laat je je meenemen in het verhaal van de patiënt om vooral goed bevonden te worden. Als arts heb je mild én meedogenloos te durven zijn. Confronterend en oprecht. Zodat de patiënt zijn of haar verantwoordelijkheid pakt over zijn of haar gezondheid.

  Veel gestelde vragen

  Wat is een Mastermind?
  De waarde van een mastermind zit in de toegenomen focus en het overstijgende collectief, het gezamenlijke bewustzijn dat ontstaat: “No two minds ever come together without thereby creating a third, invisible intangible force, which may be likened to a third mind [the master mind].” (Napoleon Hill)
  Waarom heeft een arts een coach nodig?
  Zes op de tien huisartsen vindt de werkdruk te hoog. De helft heeft last van burn-out klachten. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging. (Huisarts stevent af op burn-out, Trouw, 15 maart 2018). Coaching versterkt de veerkracht van artsen. Dat blijkt o.a. uit onderzoek van Anne de Pagter (Erasmus MC en LUMC). Tevens blijkt uit een enquête van De Jonge Specialist dat 40% van de ondervraagde aiossen meer behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding, vóóral coaching. (bron: medischcontact, Eva Kneepkens, 27 januari 2021 “Coaching kan arts weerbaarder maken tegen hoge werkdruk”)
  Naast preventie van burn-out is er een behoefte aan de rol van arts als coach. Dit kan alleen wanneer de arts de relatie met zichzelf volledig op poten heeft. Dat je in staat bent om jezelf te begeleiden op die momenten dat je druk voelt door je omgeving, je werk, de patiënt en dán is staat bent om contact te blijven houden met wat goed en kloppend is voor jou. In plaats van dat je in een reflex van patronen en overtuigingen schiet om maar zo snel mogelijk van dat lastige gevoel af te zijn.

  De relatie met de ander gaat in de eerste plaats via de relatie met jezelf. De opgedane inzichten, kennis en ervaringen leveren niet alleen een waardevolle bijdrage aan je eigen leven (meer vreugde, vrijheid en ontspanning), maar stellen je als dokter ook in staat om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gezondheid en het leven van de patiënten die je begeleidt (meer voldoening).

  Hoe kan ik de opgedane kennis uit de coaching toepassen in de praktijk?
  Door jezelf in te zetten en jouw eigen proces te ervaren én daarnaast te kunnen waarnemen hoe anderen begeleid worden, ben je in staat de verschillende vormen van coaching ook direct toe te passen in de praktijk; in de begeleiding van je patiënten, maar ook in de relatie naar je collega’s. Je zal in staat zijn om je eigen verantwoordelijkheid te pakken, maar ook om de verantwoordelijkheden van anderen weer terug te leggen bij wie die hoort. Dat zal zowel jou als de patiënt uiteindelijk meer gezondheid, vrijheid en voldoening geven.

  Over Juriaan Galavazi (49)

  Dokter Juriaan

  Juriaan is een trendsettende arts met nieuwe visie op gezondheid en vitaliteit. Jaren geleden heeft Juriaan het roer in zijn huisartspraktijk volledig omgegooid na zelf een burn-out meegemaakt te hebben. Hij heeft zelf aan den lijve ervaren dat symptoombestrijding middels bijvoorbeeld medicatie geen structurele oplossing biedt wanneer de werkelijke oorzaak van de klacht niet aangepakt wordt.

  Voor een betere behandeling heb je een andere visie nodig. Een visie waarbij je oude denkpatronen loslaat, je lijf leert voelen, contact maakt met je innerlijke drijfveren, en waarbij je ongemak en pijn leert dragen. Juriaan leert je hoe je dat doet, wat daarbij komt kijken en waarom dit je leven verandert.


  Spreker en auteur

  Juriaan is een veelgevraagd spreker. Met zijn eigen theatercolleges ‘Van Klacht naar kans’ en ‘Jij bent de Liefde’ deelt Juriaan zijn vooruitstrevende visie in de Nederlandse theaters. Zijn theatertour is vaak al weken van te voren uitverkocht.

  Juriaan is auteur van de bestsellers “Van klacht naar Kans; verbeter je leven door naar je lijf te luisteren” en van “Jij bent de Liefde, leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering”