Je hebt de beschikking over een kostbaar instrument

Je hebt de beschikking over een kostbaar instrument dat jou exact kan vertellen welke kant je op mag gaan. Wat is het? Vraag ik aan Rob. Hij is 42 jaar en vraagt zich af hoe hij verder moet. Hij heeft een mooi gezin en een succesvol bedrijf. Tegelijkertijd voelt hij zich moe en opgejaagd. Hij is zijn gevoel van voldoening en richting kwijt. Hij wil wel, maar weet niet meer hoe. Hij staat op een kruispunt en is steeds zoekende naar de juiste afslag. Het ongemak leidt ertoe dat hij steeds harder werkt, onrustig slaapt en steeds minder goed voor zichzelf zorgt. “Mijn hoofd, mijn hersenen?” Rob kijkt me tegelijkertijd vragend en overtuigend aan.

Je lijf als richtingaanwijzer

Die ook, zeg ik. En er is nog iets anders dat tot jouw beschikking staat. ”Mijn lichaam?” Ja! Jouw lijf geeft precies aan wat wel en niet kloppend is voor jou. Het is je richtingaanwijzer. Het is een uiterst fijngevoelig instrument dat de voor jou juiste route kan vertellen. Wanneer iets kloppend is dan krijg je daar energie van, je ervaart gevoelens van enthousiasme en iets in jou dat een duidelijke “ja!” zegt. En zo merk je het ook wanneer iets niet kloppend is; dan ervaar je spanning, een drukkend of benauwd gevoel en iets in jou zegt “Nee, dit is niet oké”.

Optimale conditie

En dus is het van belang om je lijf letterlijk en figuurlijk in goede conditie te houden. Vergelijk het met het navigatiesysteem in je auto. Wanneer je die niet goed onderhoudt, niet regelmatig zorgt voor een update, dan loop je rond met een verouderde versie, waardoor de kans dat je een verkeerde afslag neemt groter wordt. Zo kan ook een Zwitsers uurwerk de meest kloppende tijd aangeven wanneer je daar goed voor zorgt en hem in beweging houdt. Waardevol dus om jouw lichaam goed te onderhouden. Niet omdat het zo hoort, niet omdat dat moet, niet omdat de dokter je dat vertelt. Maar omdat jouw lijf je op de best mogelijke en meest nauwkeurige wijze naar jouw kloppende bestemming kan navigeren, wanneer het zo optimaal mogelijk functioneert. En dus niet verdoofd wordt door pillen, drank, fastfood of media.

Hoofd als waardevolle bondgenoot

Is het lijf dan de enige richtingaanwijzer op basis waarvan jij je keuzes kunt maken? Nee. Het hoofd zit er niet voor niets op. Beiden, lichaam en hoofd, hebben het beste met je voor. Beiden hebben ook niet dé waarheid. Ze stellen je in staat om letterlijk vanuit een ander perspectief naar de wereld te kunnen kijken. Het gaat er om hoofd en lijf samen te laten werken zodat het hoofd weer een waardevolle bondgenoot wordt van jouw lichaam.

Is het waar wat ik nu denk?

Het is dus van groot belang om beiden up-to-date en in goede conditie te houden. En dat begint door eerst te vertragen. Maar al te vaak vinden we dat we direct een keuze moeten maken: linksaf of rechtsaf. In de hoop daarmee op een betere plek uit te komen of op z’n minst onszelf te kunnen ontdoen van lastige gevoelens als onrust en onzekerheid. Met als gevolg dat je altijd onderweg bent. Kijk eens wat het met je doet wanneer je stil blijft staan op dat kruispunt en jezelf de volgende vragen stelt:

Is het waar wat ik nu denk? Wat zijn mijn gedachten en hoe waar zijn die?

Wat kan ik doen of laten in dit moment? Als ik oprecht vriendelijk voor mezelf zou zijn, wat draagt dan daadwerkelijk bij aan de relatie tussen mij en mijzelf?

Op welke wijze zorg ik op de best mogelijke manier voor mij? En sta ik mezelf toe om dit lastig en spannend te mógen vinden?

Een proces, een reis, een ontwikkeling

En dat je het dan misschien niet weet. En dat ook dat oké is. Dat het niet in één keer hóeft te lukken. Dat het een proces is, een reis, een ontwikkeling. Dat je tijd nodig hebt om van een klein jongetje of meisje tot een volwassen man of vrouw te worden en dat ook jouw bewustzijn tijd nodig heeft om te kunnen groeien. Dat er tijd voor nodig is om jouw kostbare instrument te leren kennen én te leren bespelen. Dat het ook een keer mis mag gaan. Dat je jezelf dan niet fout maakt, maar alleen weer bijstuurt. Steeds weer opnieuw. Zodat je onderhoud blijft plegen. Aan je brein én aan je lijf. Dan kunnen ze jou feilloos vertellen welke richting je op mag gaan.

 

Vond je dit interessant en wil je hier verder mee aan de slag? Boek een 1-op-1 SpreekUUR. Ontvang een complete blauwdruk voor hoofd, lijf én ziel, inclusief Medisch Advies, Persoonlijke Doorbraak en Human Design.

 

Boek een 1 op 1 SpreekUUR

 

Geen blog of aanbieding van Juriaan meer missen? Maak stappen en leer jezelf begeleiden door iedere maand de inspirerende blogs van Juriaan te ontvangen.

[mc4wp_form id=”793″]

You may also like