Een waardevolle vraag die bij veel mensen voor onrust zorgt…

Je hebt behoefte aan ontspanning, toch ervaar je een gevoel van onrust.

Je gunt jezelf iets lekkers, maar toch knaagt er iets vanbinnen.

Je wilt beter voor jezelf zorgen, maar neemt er niet daadwerkelijk de tijd voor.

 

Wanneer draagt dat ene moment nou nog bij aan de relatie tussen jou en jezelf en waar wordt het een escape om een andere lastigheid niet aan te hoeven gaan?

 

Een waardevolle vraag die bij veel mensen voor onrust zorgt, waardoor ze uiteindelijk niet meer weten waar ze nu wel of niet voor moeten kiezen.

Niet statisch

En dát geeft zoveel ongemak dat iets in jou daar zo snel mogelijk vandaan wil. Het resultaat is dat je zo snel mogelijk een stap zet in de hoop zo snel mogelijk van het ongemakkelijke gevoel af te komen. In plaats van dat je een keuze maakt die daadwerkelijk goed voor je is.

Waarom blijf je steeds maar weer hetzelfde herhalen, terwijl je vaak wéét dat het niet goed voor je is? Het antwoord is simpel: omdat het makkelijker is. Het is eenvoudigweg makkelijker om zo snel mogelijk een stap te zetten weg van het ongemak, dan ervoor te kiezen om daar even te blijven en je eigen onderzoek te kunnen doen.

Feit is namelijk dat het niet statisch is. Het ene moment kan een avond niet sporten daadwerkelijk een keuze zijn die bijdraagt aan de relatie tussen jou en jezelf en het andere moment is het een escape om letterlijk niet in actie te hoeven komen. Het ene moment is een stukje chocolade voedend voor zowel lichaam als geest en het andere moment is het een manier om iets anders niet te hoeven voelen.

Ongemakkelijke plek

De manier om erachter te komen wat in het moment goed en kloppend is voor jou, is door tijd en ruimte te creëren. Pas op de plaats te maken, te wachten en te leren blijven op die ongemakkelijke plek. In de tijd en ruimte die dan ontstaat, kan je vervolgens jezelf de vraag stellen wat je zou doen, of laten, als je oprecht vriendelijk voor jezelf zou zijn. Wat draagt daadwerkelijk bij aan de relatie tussen mij en mijzelf?

Bijzonder lastig natuurlijk in de hectiek van alledag wanneer er al zoveel van je gevraagd wordt dat je nauwelijks de energie nog hebt om daar in het moment zelf nog op te kunnen gaan voelen.

Waardevol om dan zelf een moment te creëren waarin je wel de tijd, de energie en de aandacht hebt om te onderzoeken welke automatische, vaak aangeleerde, reacties er steeds weer optreden. Wat jouw lijf je eigenlijk wil vertellen en wat een voor jou meer kloppende stap zou kunnen zijn en vooral hoe je dat kunt gaan realiseren.

Van klacht naar Kans

In de online cursus “Van Klacht naar Kans” begeleid ik jou in 5 modules door dit proces zodat jij nog meer in verbinding kunt komen met jouw lijf, het kunt gebruiken als richtingaanwijzer en zelf kunt ontdekken wat nu daadwerkelijk goed en kloppend is voor jóu.

You may also like