Eenvoud is nog niet zo simpel

Sommige situaties zijn nu eenmaal complex. We kunnen dan geneigd zijn om het eenvoudiger te willen maken. Maar daarmee doe je de situatie misschien wel te kort. Wanneer het gevolg kan zijn dat je van baan zal moeten veranderen of dat je besluit om de relatie te verbreken dan heeft dat nu eenmaal grote gevolgen. Je kunt echter wel besluiten om te komen vanuit een plek van simpelheid.

Complexiteit

Stel dat je met lego een grote kathedraal wilt bouwen. Dan kan het gebeuren dat wanneer je dat enorme bouwwerk op het plaatje ziet, je er als het ware door overspoeld wordt. De complexiteit van het gebouw kan maken dat je niet meer weet waar te beginnen en dat je je zelfs afvraagt of je dat überhaupt nog wel wil. En dat je er misschien voor kiest om dan toch maar voor dat simpelere huisje te gaan. Wat kan. Ook dat kan waardevol zijn en het gaat hier dan ook niet over “goed” of “fout”. Het gaat erom wat daadwerkelijk bijdraagt aan jouw verlangen. En dat wanneer je kiest voor dat huisje, dat het nooit die kathedraal zal worden.

Benaderen vanuit een plek van simpelheid

Maar je kunt er ook voor kiezen om de situatie complex te laten zijn en te besluiten om het te benaderen vanuit een plek van simpelheid. Met andere woorden; dat je de gebruiksaanwijzing erbij pakt en begint bij het eerste plaatje en met het plaatsen van het eerste legosteentje. En daarna het tweede steentje… En de derde… En de vierde… En dat dan, vroeg of laat, op een gegeven moment die kathedraal daar staat.

Laat jouw verlangen helemaal waar zijn

Dan laat je de kathedraal de kathedraal zijn. Je laat jouw verlangen helemaal waar zijn. Hoe complex en ingewikkeld het ook is. En je gaat dat niet neerhalen door het eenvoudiger te maken. Waarom niet? Omdat het nu eenmaal complex ís. Maar je kan wel besluiten om te komen vanuit een plek van simpelheid en te kijken wat je nú, op dit moment, gegeven de omstandigheden kunt doen, of laten, om iets dichterbij te komen bij het realiseren van jouw verlangen.

You may also like