Ik wil jouw liefde in vrijheid ontvangen

“Ik wil jouw liefde in vrijheid ontvangen…” Dat is de plek waar ik vandaan kom. Niet de gouden kooi, maar de deur die altijd open staat. Zij is het waard om te stralen. Dat is ook waarom ik voor haar gevallen ben. Zij heeft haar vleugels uit te kunnen slaan zodat ze de wereld kan verblijden en mooier kan maken met haar bijdrage en aanwezigheid. En dat zij het is, die er steeds opnieuw voor kiest om weer terug te willen keren.

 

En ja, natuurlijk is er iets in mij dat bang is. Bang dat ze weg zal vliegen en er voor kiest om niet meer terug te komen. Maar ik wil niet komen vanuit een plek van angst. Ik wil komen vanuit een plek van liefde. En vertrouwen. Wie ben ik om haar te beperken in datgene waar zij voor bedoeld is? Mag die angst er dan niet zijn? Zeker wel. Sterker nog, laat het maar heel spannend zijn.

Waardevol

Dat geeft ook meteen aan hoe waardevol de relatie is. Er blindelings op vertrouwen dat de verbinding wel sterk, krachtig en liefdevol genoeg is, of moet zijn, dát leidt tot een vanzelfsprekendheid en dooft heel geleidelijk het vuur. Realiseer je maar dat het deurtje openstaat en dat ze ieder moment weg kan vliegen en niet meer terugkomt… Waard om voor te vechten dus. Niet om haar hier te hóuden, maar om te zorgen dat ik aantrekkelijk genoeg ben en blijf voor haar, om steeds weer terug te willen keren.

Verbinding

Vechten voor een relatie betekent dus vooral werken aan de relatie met jezelf. Zorg dat je de verbinding met jezelf voor de volle honderd procent op poten hebt, of werk daaraan. Probeer niet je eigen gaten op te vullen via de ander, maar leer ze te zien en bouw aan je eigen fundament van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Werk aan je lijf en aan je hoofd. Werk aan je bewustzijn. Zorg dat jouw “huis” opgeruimd en goed onderhouden is, zodat het aantrekkelijk is voor de vrouw die je lief hebt om daar thuis te willen komen.

Keuzes en commitment

Dat vraagt om keuzes en commitment. Niet in woorden, maar in daden. Maak haar duidelijk en laat haar voelen dat ze the-one-and-only is. Behandel haar met liefde en respect. Maak keuzes in de aandacht van andere vrouwen. Het ingaan op verleidingen maakt je niet geliefd, het maakt je onbetrouwbaar. Weet dat de verleiding er is, maar kies vervolgens voor haar.

Grenzen zijn niet tegen de ander, maar voor jou

Heb ik dan niet mijn eigen grenzen en voorwaarden? Jazeker, natuurlijk heb ik die. Maar nooit gericht tégen haar, maar vóór mijzelf. Het feit dat ik wil dat ze kiest voor mij, wil niet zeggen dat ik haar dwing om voor mij te moeten kiezen. Het feit dat ik verlang naar eerlijkheid en openheid, wil niet zeggen dat ze altijd eerlijk en open naar mij móet zijn. Het feit dat ik verlang naar liefde en genegenheid…, wil niet zeggen dat ze zich altijd liefdevol en verbindend naar mij móet gedragen. Ik kan mijn grens aangeven. Zij mág daar overheen gaan. Ik kan aangeven wat het met mij doet. Zij kan kiezen of zij daar gehoor aan wil geven… En ik ben vervolgens degene die verantwoordelijk is voor mijn acties en beslissingen.

Podium

Liefde is in mijn ogen niet alleen het streven naar harmonie, maar is het juist de kunst om ook alle ongemakken een podium te durven geven. De kracht van een liefdevolle verbinding laat zich niet ervaren in vooral de mooie, blije en positieve momenten. De oprechte waarde van een liefdevolle verbinding zal zich tonen op de momenten van kwetsing, weerstand, eenzaamheid, niet begrepen en gezien voelen, boosheid en verdriet. Dan zal blijken of het fundament van liefde en vertrouwen sterk genoeg zal zijn om de relatie te kunnen blijven dragen.

Aantrekkingskracht

Juist daarom is het van belang om als man ervoor te zorgen dat je de verbinding met jezelf helemaal op orde hebt. Zodat je niet op die lastige momenten vanuit angst in allerlei reflexen komt te vervallen, de muur optrekt of wegvliegt. Maar in staat bent om te blijven. Je ontslaat haar daarmee van de plicht om voor jou te móeten zorgen. Natuurlijk fijn als ze het doet, maar ze hóeft het niet te doen.

En je bent het waard om de lat hoog te leggen. Jaag niet op vrouwen, maar werk aan je eigen fundament. Je trekt de vrouw aan waar jij voor staat. Zorg dat je aantrekkelijk bent voor de ander. Het geeft haar de kans om vrij te zijn. Haar vleugels uit te slaan en de wereld te verrijken met haar schoonheid. Het geeft haar de kans om steeds weer te besluiten om terug te willen keren. In vrijheid, in liefde, in verbondenheid.

 

Haar liefde ontvangen

Het is bijzonder

En geen vanzelfsprekendheid

Een voorrecht

En daarmee dus een kostbaarheid

 

Laat haar stralen

En haar vleugels spreiden

Dat is immers waarvoor ze is bedoeld

Beperk haar niet om jouw angst voor eenzaamheid

Of wat je daar ook voelt

 

Jaag niet op de ander

Maar laat haar vrij

Bouw aan je eigen fundament

En zorg dat je in alle opzichten

Aantrekkelijk voor haar wordt en bent

 

 

Vond je dit interessant? Ontvang dan ook het gratis mini-theatercollege over angst. Waarin jij leert om jezelf te bevrijden van angst…op een manier waar je kop niks van snapt.

 

Ontvang gratis het mini-theatercollege over angst

 

 

Geen blog of aanbieding van Juriaan meer missen? Maak stappen en leer jezelf begeleiden door iedere maand de inspirerende blogs van Juriaan te ontvangen.

[mc4wp_form id=”793″]

 

 

You may also like