Juriaan en Simone Galavazi

Omring je met mensen die het beste met je voor hebben

Als je iemand als vriend of vriendin hebt, wiens vriendschap je niet aan zou raden aan je ouders of je eigen kinderen, wat maakt dan dat je het toch in stand houdt?

Verbinding te behouden

Waarom zou je die ene vriendin steeds weer opnieuw over jouw eigen grenzen heen laten gaan en proberen de verbinding te behouden, terwijl als je er opnieuw voor zou mogen kiezen, je deze persoon allang uit je leven zou hebben verbannen? Omdat het simpelweg makkelijker is. Het is makkelijker om die relaties maar in stand te houden en te hopen dat die ander ooit zal veranderen. Makkelijker dan je verantwoordelijkheid te pakken voor je eigen kostbaarheid, de confrontatie en de lastigheid aan te gaan en ervoor te kiezen de relatie misschien wel te verbreken.

Groei en ontwikkeling

Je bent het gemiddelde van de vijf personen met wie jij het meeste omgaat. Dus wees zorgvuldig in je keuze. Het is niet jouw plicht om maar loyaal te blijven naar iemand die de unieke kwaliteit heeft om altijd negatief te zijn of jou en je omgeving omlaag te trekken. Integendeel juist. Je verdient het om jezelf te omringen met mensen die goed voor je zijn, zodat je verbindingen aan kunt gaan die je doen groeien en ontwikkelen en die je voeden en gezond houden in plaats van dat ze je leegtrekken.
Zorg dat je je omringt met die mensen die het beste met je voor hebben.

You may also like